Rots en Water

Opgroeien en zo biedt kinderen vanaf groep 5 de mogelijkheid tot deelname aan Rots en Water trainingen in Hoogeveen.

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een psycho-fysieke weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren waarbij de ontwikkeling van sociale vaardigheden centraal staat. Het doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren. En daarbij het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag. De weerbaarheidstraining kan zich ook richten op kinderen die de overstap maken van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Rots en Water
De vaardigheden die uw kind bij Rots en Water leert, zijn altijd en overal inzetbaar.

Voor wie is Rots en Water geschikt?

Tijdens de Rots en Water training traint uw kind assertiviteit, zelfbeheersing, mindset, zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfbewustzijn, communicatie, kalm blijven, overzicht houden en flexibiliteit. Daarnaast is Rots en Water een uiterst effectief anti-pestprogramma.

In de training ontdekken en ontwikkelen de kinderen hun Rots- en Waterkwaliteiten. Rots staat voor het leren zich onafhankelijk op te stellen en eigen beslissingen te nemen. Water verwijst naar het leren samenwerken en leven met anderen.

Tijdens de Rots en Water trainingen ontstaat inzicht in het hebben van deze keuze (soms moet je Rots zijn en soms Water). Rots en Water leert uw kind met respect, aandacht en waardering om te gaan met zichzelf en met de mensen om hen heen. Wanneer er evenwicht tussen Rots (ik en mezelf) en Water (ik en de ander) is, is een kind in balans.

Weerbaarheid

Weerbaar zijn betekent kunnen aangeven wat je wel en niet wilt. Weerbaarheid werkt preventief. Het voorkomt geweldervaringen en machtsmisbruik en de kans is groter dat een ongewenste actie stopt wanneer er effectief gereageerd wordt. "Weerbaar zijn" betekent dat je vaardigheden bezit om je grenzen te verdedigen, want zonder deze vaardigheden ben je kwetsbaar.

De fysieke verdediging van Rots en Water is een heel klein onderdeel van de training. Bovendien is fysiek handelen pas het allerlaatste redmiddel als al het andere niet werkt. Met de juiste mentale en sociale vaardigheden zal je in het dagelijks leven haast nooit fysiek handelen nodig hebben om je grenzen te verdedigen. Wel is bijvoorbeeld houding en lichaamstaal enorm belangrijk bij het controleren van moeilijke situaties en het uitstralen van zekerheid en gezag.

Weerbaarheid

Onze Rots en Water trainingen zien er als volgt uit:

Trainingen

10 trainingen van 60 minuten in een gemengde groep van minimaal 6 kinderen en maximaal 10 kinderen. De 10e les is een presentatie aan de ouders en overhandiging certificaat van de Rots en Water training.

Trainers

De trainingen worden gegeven door Larry Meyer of Delia Schouten.

Larry Meyer

Larry Meyer

De training wordt gegeven door Larry Meyer. Larry Meyer is ruim 30 jaar werkzaam in het LWOO en VMBO. Hij is ervaren met kinderen met gedragsproblemen, zoals problemen met sociale vaardigheden, omgaan met pesten en meer. Daarnaast is hij ook zeer ervaren met kinderen met AD(H)D, ODD of ASS-problematiek.

Vanaf 1978 is Larry actief als taekwondotrainer van Sidokwan. Hij heeft veel ervaring met diverse doelgroepen, van breedtesport tot topsport. Hij is bondstrainer, assistent-bondscoach en interim-bondscoach geweest. Binnen de TBN (taekwondobond) is hij opleider (opleiden van taekwondotrainers voor TBN) geweest.

Op dit moment is hij teamleider van locatie Dikkenberg van RSG Wolfsbos. Vanaf 2007 heeft hij op deze locatie voor alle 2e jaars leerlingen Rots en Water ingeroosterd en gegeven.

Delia Schouten

Delia Schouten

De training voor de jongere kinderen wordt gegeven door Delia Schouten. Sinds februari 2022 mag zij zich ook een gecertificeerd Rots en Water trainer noemen. Daarnaast heeft zij door haar jarenlange onderwijservaring veel ervaring in het werken met groepen en kinderen met gedragsproblemen, zoals problemen met sociale vaardigheden, omgaan met pesten en meer. Tevens heeft zij veel praktijkervaring met hoogbegaafde kinderen en kinderen met A(D)HD en ASS.

Locatie

Dojang Taekwondovereniging Sidokwan
Trompstraat 1A
7907 AR Hoogeveen

Data

Data volgt nog

Aanmelden

Interesse? Via het aanmeldformulier kunt u uw kind aanmelden.

Informatiebijeenkomst voor ouders

Voorafgaand aan de training nodigen we u uit voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u met ons kennismaken, geven we u verdere informatie en kunt u zelf ervaren wat Rots en Water is.

Scholen en bedrijven

Uiteraard verzorgen wij graag uw Rots en Water weerbaarheidstraining op school of bedrijf. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op voor een offerte én programma op maat.