Ik leer leren

Ik leer leren is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf ongeveer 10 jaar. Samen met andere kinderen leer je hoe je kunt leren. Ontdek samen met je trainer hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt en hoe huiswerk maken makkelijker kan worden.

De Ik leer leren training is uitermate geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf ongeveer groep 8 en de brugklas. Met name kinderen en jongeren die in het 2e leerjaar en het examenjaar vastlopen, omdat ze de basisschool makkelijk doorliepen, hebben erg veel aan de training. Ook MBO-ers en HBO-ers volgen de training (meest individueel) om effectiever en meer efficiënt te leren.

Ik leer leren

Gecertificeerd Ik leer leren trainer

Delia Schouten is gecertificeerd Ik leer leren trainer. Per trainingsonderdeel wordt er gewerkt met uitdagende werkormen waardoor het kind op verschillende manieren wordt geprikkeld. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren, dat is de uitdaging. Delia Schouten kan zo nodig extra coaching geven. Zij signaleert en helpt verder.

Wat leer je van de Ik leer leren training?

  • Leerstijl, wat is jouw talent en hoe zet je dit effectief in?
  • Leerstrategie, wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk?
  • Faalangst, hoe ga jij om met spanning en stress?
  • Concentratie, hoe houd jij jouw focus bij de les en hoe houd jij het vol?
  • Motivatie, wat doe jij met 'geen zin' en saaie lessen?
  • Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd.
  • Evalueren, hoe pak jij jouw zaken aan en hoe kan het beter?

En natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen.

Met de Ik leer leren training leren kinderen inzicht te krijgen in hun leerproblemen en daardoor een stap verder komen in hun leerproces. Ze krijgen inzicht in welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren en hoe deze te leren.

Ik leer leren training

Er zijn twee manieren om de training te volgen

Groepstraining

Groepstraining

Deze training wordt gegeven op inschrijving. Je kunt aangeven dat je interesse hebt via info@opgroeien-enzo.nl. Zodra er minimaal 4 deelnemers zijn wordt er een afspraak gemaakt. Het maximaal aantal deelnemers is 8. De training omvat 5 bijeenkomsten en kost €199,00 per leerling. Dit is inclusief het werkboek die we gebruiken tijdens de training.

Individueel coachingstraject

Individueel coachingstraject

Dit coachingstraject wordt gegeven op inschrijving. Je kunt je aanmelden via info@opgroeien-enzo.nl. Voor het individueel coachingstraject hanteren we het tarief €65,00 per les exclusief het werkboek van €32,50.

Het werkboek wordt als handleiding binnen de trainingen gebruikt en staat boordevol oefeningen, testen, tips en trucs. Dit werkboek is als naslagwerk zeer waardevol na de groepstraining of een individueel coachingstraject.