Ik leer leren

Ik leer leren is een training voor alle kinderen en jongeren vanaf ongeveer 10 jaar.

Samen met andere kinderen leren hoe je kunt leren. Ontdek samen met je trainer hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt en hoe huiswerk maken makkelijker kan worden.

Voor ieder kind die te maken krijgt met leren, is het een noodzaak om te leren hoe te leren. De Ik leer leren training is uitermate geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf ongeveer groep 8 en de brugklas. Met name ook kinderen en jongeren in het 2e leerjaar en het examenjaar die vastlopen, omdat ze de basisschool op hun sloffen doorliepen, hebben erg veel aan de training. Ook MBO-ers en HBO-ers volgen de training (meest individueel) om er hun voordeel mee te doen om effectiever en meer efficiënt te leren.

Gecertificeerd Ik leer leren trainer

Gecertificeerd "Ik leer leren" trainer

Delia Schouten is gecertificeerd "Ik leer leren" trainer. Per trainingsonderdeel wordt er gewerkt met uitdagende werkvormen waardoor het kind op verschillende manieren wordt geprikkeld. Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren, dat is de uitdaging. Delia Schouten kan zo nodig extra coaching geven. Zij signaleert en helpt verder.

Wat leer je van de Ik leer leren training

 • Leerstijl: wat is jouw talent en hoe zet je dit effectief in.
 • Leerstrategie: wat is een slimme aanpak voor leerwerk, maakwerk en rekenwerk.
 • Faalangst: hoe ga jij om met spanning en stress.
 • Concentratie: hoe houd jij jouw focus bij de les en hoe houd jij het vol.
 • Motivatie: wat doe jij met 'geen zin' en saaie lessen.
 • Plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd.
 • Evalueren: hoe pak jij jouw zaken aan en hoe kan het beter.
 • En natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen.

Met de Ik leer leren training leren kinderen inzicht te krijgen in hun leerproblemen, hoe ze een stap verder komen in hun leerproces. Ze krijgen inzicht in welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren en hoe deze te leren.

Er zijn twee manieren om de training te volgen

 • Een groepstraining
  Deze cursus wordt gegeven op inschrijving. Je kunt aangeven dat je interesse hebt via info@remedialteaching-hoogeveen.nl. Zodra er minimaal vier deelnemers zijn, wordt een afspraak gemaakt. Maximaal aantal deelnemers is 8.
 • Een individueel coachingstraject

De training omvat 5 bijeenkomsten en kost € 199,00 per leerling, dit is inclusief het werkboek die we gebruiken tijdens de training. Voor de individuele training hanteer ik het tarief € 47,50 per les exclusief het werkboek van € 32,50. Het werkboek wordt als handleiding binnen de training gebruikt en staat boordevol oefeningen, testen, tips en trucs. Dit werkboek is als naslagwerk zeer waardevol na de groepstraining of een individueel traject.